Rado

Nu een sieraad en over 10 jaar nog steeds een sieraad. Dat is alleen mogelijk met het juiste tijdloze ontwerp en het gebruik van hightech krasvaste materialen.

Horloges van het merk Rado zijn vooral bekend om hun bijzondere uiterlijk en de harde materialen die gebruikt zijn. De eerste collectie van deze Zwitserse fabrikant  kwam al in 1957 op de markt. Vrij snel hierna, namelijk in 1962, bracht Rado het model Diastar Original op de markt. Dit horloge wordt ook wel gezien als het eerste krasvrije horloge op de wereld.

Rado is een wereldvermaard merk, beroemd om zijn innovatieve designs en zijn gebruik van revolutionaire materialen waarmee het de duurzaamste horloges ter wereld produceert. Vanaf de start van het bedrijf, dat werd opgericht in Lengnau, Zwitserland, is Rado een pionier geweest.
Om met de woorden van de grondleggers van het merk te spreken: “If we can imagine it, we can make it, and if we can make it then we will”. Deze slogan geldt tot op de dag van vandaag.

Vaak wordt er over Rado horloges ook wel gezegd dat je er óf van houdt óf dat je dat absoluut niet doet. Dit heeft de maken met de vernieuwende  vormgeving van de horloges. Deze vormgeving verschilt namelijk nogal veel  met de wat traditionelere Zwitserse horloges. Het design van de horloges is voor de ontwerpers dan ook erg belangrijk en zij zijn steeds bezig met het bedenken van nieuwe invalshoeken en  ideeën.

De kwaliteit van de horloges doet zeker niet onder aan het design. Rado maakt gebruik van bijzondere, maar zeer sterke en krasbestendige materialen voor hun horloges. Hard metaal, saffierglas en hightech keramiek zijn hier voorbeelden van. Dankzij het gebruik van deze materialen is Rado al decennia de nummer 1 op het gebied van krasbestendige horloges.

Juwelier van Kampen heeft voor u keuze uit een zeer grote Rado collectie.

Klik op de foto’s om deze te vergroten

Bezoek de website van Rado