Seiko

Seiko Pressage Limited Black Edition.

De nieuwe Seiko Prospex “The Black Series” zijn geïnspireerd op de adembenemend mooie ervaring van een nachtduik. In de volledig door een hard black coating beschermde kast wordt de intense duisternis van de diepzee weerspiegeld. De zeer heldere oranje minutenwijzers van deze nieuwe designcollectie verwijzen aan het licht dat tijdens een nachtelijke duik wordt gebruikt. En uiteraard geven ze ook uitermate exact de tijd weer. Zelfs in het diepste donker maakt Seiko’s unieke Lumibrite coating op de wijzers een betrouwbare aflezing van de tijd mogelijk. Prospex “The Black Series” duikershorloges zijn ontworpen en gebouwd om bestand te zijn tegen de enorme atmosferische druk op 200 meter diepte.

Limited Edition € 460,-
Limited Edition € 380,-
Limited Edition € 410,-

.

.

.

.

Meer dan 100 jaar ervaring!

seikowebtechniekSeiko betekend letterlijk “precisie”. Dat is meteen een van de meest in het oog springende eigenschappen van dit Japanse merk. De introductie van het quartzhorloge in 1969 was een ankerpunt. Seiko wist als eerste horlogefabrikant het quartzhorloge te introduceren en betaalbaar te maken.  Door die revolutionaire quartzontwikkeling hebben de Zwitserse merken het erg moeilijk gekregen. Seiko op zijn beurt maakte hierdoor in de jaren ’70 en ’80 een enorme groei.

Een van de voordelen van Seiko is dat zij alles in eigen huis maken.  Dit resulteerd in een enorme expertise op het gebied van mechanische horloges en quartzhorloges. In de loop der jaren is die knowhow gebundeld in de hedendaagse Seiko-collectie.

Wat de toon aangeeft bij Seiko zijn de diverse stijlvormen in de collectie. Het fraaie uiterlijk voor de diverse doelgroepen gecombineerd met de perfecte baanbrekende techniek maken deze stijlvormen tot toonaangevende horloges. De namen van deze stijlvormen zijn onder andere; Arctura, Velatura, Premier, Sportura. Elke lijn op zijn eigen manier een unieke aanwinst. Hieronder een voorbeeld.

De Laurel was Japans eerste polshorloge bij de lancering in 1913.
Het is slechts een van de talrijke Seiko primeurs in de afgelopen eeuw. Dit fraaie horloge was meteen een succes op de Japanse thuismarkt. Misschien kwam dat omdat het polshorloge erg veelzijdig was. Het is ontworpen voor zowel mannen als vrouwen en kon, zonder horlogeband, ook als klein zakhorloge gebruikt worden. In ieder geval was dit elegante horloge met de fijne geëmailleerde wijzerplaat en rode 12 een mijlpaal. De start van een prachtig merk met vele primeurs. In 1956 – 61 jaar geleden – werd het eerste automatische uurwerk geïntroduceerd. Daarna volgden talloze radicale verbeteringen en verfijnde aanpassingen. Nu eert Seiko het unieke Laurel horloge met de prachtige Presage-serie. Natuurlijk met als blikvanger de SPB041J1. Een horloge waarvan de oorsprong duidelijk zichtbaar is. Een moderne replica van de Laurel. Alleen is deze 100m. waterresist en afgewerkt met saffierglas. Deze mechanische automaat weerspiegelt Seiko’s rijke Japanse tradities én gerenommeerde vakmanschap.
Elk Presage horloge is gebouwd om generaties lang mee te gaan.
Alle ervaring die werd opgebouwd in méér dan 100 jaar mechanische horloges maken, komt tezamen in deze geheel mechanische Seiko collectie: Presage.
Deze horlogelijn is bij Juwelier van Kampen te bewonderen!

presage sfeer van kampen

Naast al deze stijlvormen heeft Seiko natuurlijk een hele brede fraaie collectie in elke prijsklasse .  Stoere sportieve heren en elegante modieuze dameshorloges.

prospex van kampen

seiko sportief van kampenPremierPremier van kampen

Bezoek de website van Seiko.

 

Gebruiksaanwijzingen.