Rado

 

In 1917 richtten de gebroeders Ernst en Werner Fritz een eenvoudig horloge-atelier op in hun ouderlijk huis, onder de naam The Schlup & Co. Het is de geboorteplaats van het bedrijf dat we nu kennen als Rado. Vanaf 1957 verkochten de mannen sympathieke Zwitserse horloges onder de naam Rado. Een merk dat trouw blijft aan z’n roots en tegelijkertijd meegaat met z’n tijd. De duurzame krasvaste materialen, gecombineerd met het strakke design, maken dat het Zwitserse Rado een fantastisch merk is. Deze horloges zijn, onder andere, bekend vanwege het iconische model de Ceramica. Het strakke zwarte horloge, waarvan de band en het horloge zelf dezelfde breedte hebben. Inmiddels zijn er veel verschillende modellen bijgekomen, maar één ding hebben ze gemeen. De keramische horloges zijn krasvrij en tijdloos. Voor ons een reden om Rado aan te bevelen. Rado horloges zijn er met quartz-uurwerken en mechanische uurwerken. Voor horlogeliefhebbers is Rado zeer interessant. Wat dacht u van de opengewerkte wijzerplaat bij de skeleton-modellen. Horlogerie en design komen heel mooi samen bij Rado.

Een voorbeeld uit de rijke historie van Rado is het horloge dat nu uitgebracht is als de Captain Cook Automatic Limited Edition uit de Hyperchrome-collectie. De originele Captain Cook werd al in 1962 geproduceerd en stond bekend om z’n compacte en opvallende ontwerp. Sinds 2017 is de Captain Cook terug in de collectie van Rado en het nieuwe ontwerp is duidelijk geïnspireerd op het origineel. De Captain Cook high-tech ceramic horloges zijn voorzien van een state of the art automatisch uurwerk. Het caliber R734 is voorzien van een unieke anti-machnetische onrust, 80 uur gangreserve, en is gekalibreerd in 5 standen. Dit fraaie mechaniek is zichtbaar door 3 (!) krasvaste saffierglazen. De wijzerplaat is namelijk voor een groot deel opengewerkt waardoor het mogelijk is om het prachtige uurwerk te bewonderen. Onder andere de unieke geslepen vorm van die saffierglazen staan borg voor een waterdichtheid tot 300 meter. Het gebruik van aluminium en keramiek in kast en band maken dit horloge tot een krasbestendig, tijdloos sieraad. Te bewonderen in onze webshop en in onze winkel.

De Captain Cook Automatic Limited Edition heeft een stalen kast met een diameter van 37 millimeter: exact dezelfde afmetingen als het origineel. Vandaag de dag misschien gezien als ‘klein’, maar de liefhebber weet dat 37 millimeter meer dan genoeg is voor het juiste horloge.

Net als bij het horloge uit de jaren zestig zijn er drie zeepaardjes in de kastdeksel gestanst. Door de draaibare lunette herken je de Captain Cook dan ook direct als een duikhorloge. De datumaanduiding is rood van kleur en de wijzers zijn zwaard- en pijlvormig – allemaal kenmerken van de eerste Captain Cook.

Een Rado-horloge die wij onverhoopt niet op voorraad hebben kunnen wij vrijblijvend voor u bestellen alvorens u beslist om het Rado horloge aan te schaffen.