Geschiedenis

Juwelier van kampen ging in 1934 in Beverwijk van start.

J.C. van kampen, geboren te Beesd in 1908, werd al snel geconfronteerd met het juweliersvak. Zijn ouders hadden, zoals men vroeger wel vaker in dorpen zag, een zaak waar men naast uurwerken, goud en zilver ook huishoudelijke artikelen verkocht.

Al jong ging de heer van Kampen er met de fiets op uit om bij diverse boerderijen reparaties op te halen en diverse abonnementen te verzorgen. Het was toen gebruikelijk de klok in de hal te laten verzorgen door de plaatselijke juwelier. Dit hield onder meer in het eens per week optrekken van de gewichten. Een schone taak voor de jonge Jan van Kampen, die het vak van zijn vader leerde. Eenmaal verhuisd naar Beverwijk kwam die vakkundigheid hem goed van pas.

Op 31 maart 1934 was het heugelijke moment daar. Het repareren van uurwerken was zijn dagelijkse bezigheid geworden. Het aantal klanten dat om een vervangend horloge vroeg was zo groot dat het, zoals in de openingsadvertentie vermeld staat, een noodzaak was om een zaak te openen.

KLik op afbeelding om deze te kunnen lezen!

Dit openen gebeurde aan de Romerkerkweg. In 1950 verhuisde de familie naar de Breestraat. Niet meteen naar de huidige locatie, maar naar nummer 108. Later zat hier Halfords. Een grote mooie winkel. Het bestemmingsplan vandegemeente verbood de familie achter de winkel te wonen, dus er moest weer verhuist worden.

 

 

 

Na een paar jaar verhuisde de winkel naar Breestraat 76.

Dit is de plek waar nu de winkel gevestigd is. Het statige pand uit 1800 is toen drastisch verbouwd om ruimte te creëren voor het grote gezin.

Jan van Kampen ging zich meer met klokkenproductie bezig houden. Zijn vrouw Ann van Kampen-Coppens kreeg de leiding over de winkel.

 

In ruim veertig jaar heeft zij met liefde voor het vak de zaak opgebouwd tot een begrip in de regio. Een hele prestatie als je bedenkt dat zij naast al dat werk ook nog tien kinderen heeft opgevoed. Ann van Kampen-Coppens is in 2019 op 99-jarige leeftijd overleden.

=”text-align: center;”Vanaf 1988 hebben twee zoons de handel overgenomen. Een succesvolle samenwerking tot 2010, die ervoor heeft gezorgd heeft dat  Juwelier van Kampen inmiddels het oudste Beverwijkse juweliershuis is.

Na vele, turbulente, succesvolle jaren  is ook Rob van Kampen met pensioen gegaan. Nu zijn het, al een flink aantal jaren ,André van Kampen  met zijn vrouw Ida en een vast enthousiast team, die samen de instelling hebben om het de klant zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Dus, gewoon al negentig jaar, een Juwelier in hart en nieren. Natuurlijk ook dankzij de inzet van de zeer toegewijde medewerkers en trouwe klanten.

Hieronder het team zoals het in 2009 was.

Een winkel met veel keuze in iedere prijsklasse. Van wekker tot fraai horloge. Van eenvoudig zilveren oorknopje tot een zeer kostbaar exclusief sieraad. Met het juiste advies als het gaat om reparaties en het vervaardigen van dierbare herdenkings-sieraden.

Om de verjaardag op 31 Maart te vieren hebben we elk jaar de Maart-actiemaand. 10% korting op vrijwel het gehele assortiment en erg veel afgeprijsde artikelen.

Een perfecte gelegenheid om langs te komen, te shoppen en van deze geweldige aanbiedingen te profiteren!

Juwelier van Kampen is na al die jaren nog steeds een zaak met een mengsel van een moderne, modieuze collectie en degelijk vakmanschap.
Er kan gekozen worden uit een afgewogen, modern assortiment, samengesteld door enthousiaste vakmensen. Een winkel waar de klant nog centraal staat en goede service de normaalste zaak van de wereld is.