Seiko

De grootste collectie Seiko horloges vind je bij
Juwelier van Kampen in Beverwijk.Ter ere van het 55-jarig bestaan van de Seiko 5 Sports collectie
heeft Seiko vier nieuwe toevoegingen gedaan aan de moderne
Seiko 5 collectie.
Deze set bestaat uit één gelimiteerd horloge, die een remake is van het eerste oorspronkelijke Seiko 5 Sports horloge en daarnaast
een trio van niet-gelimiteerde horloges.
Allemaal horloges die elk de sfeer uitstralen van de de volledige Seiko 5 Sports collectie uit 1968.

Seiko betekend letterlijk “precisie”. Dat is meteen een van de meest in het oog springende eigenschappen van dit Japanse merk. De introductie van het quartzhorloge in 1969 was een ankerpunt. Seiko wist als eerste horlogefabrikant het quartzhorloge te introduceren en betaalbaar te maken.  Door die revolutionaire quartzontwikkeling hebben de Zwitserse merken het erg moeilijk gekregen. Seiko op zijn beurt maakte hierdoor in de jaren ’70 en ’80 een enorme groei.

Een van de voordelen van Seiko is dat zij alles in eigen huis maken.  Dit resulteert in een enorme expertise op het gebied van mechanische horloges en quartzhorloges. In de loop der jaren is die knowhow gebundeld in de hedendaagse Seiko-collectie.

Wat de toon aangeeft bij Seiko zijn de diverse stijlvormen in de collectie. Het fraaie uiterlijk voor de diverse doelgroepen, gecombineerd met de perfecte baanbrekende techniek maken deze stijlvormen tot toonaangevende horloges. De namen van deze stijlvormen zijn onder andere: Presage en Prospex. Elke lijn op zijn eigen manier een unieke aanwinst. Hieronder enkele voorbeelden.